Graag wil ik mijzelf even voorstellen

Mijn naam is Karin Smit, ik ben getrouwd en heb 2 inmiddels uitwonende dochters, gedurende zo'n 20 jaar ben ik redelijk creatief bezig. Nog daarvoor heb ik ook een aantal jaren geboetseerd.

Als eerste ben ik begonnen met aquarelleren en tekenen, om vervolgens over te stappen naar krijt.
Dat heb ik een aantal jaren gedaan, maar werd ook wel nieuwsgierig naar acrylverf, zag daar een aantal mensen mee bezig en wilde dat graag eens uitproberen. Inmiddels werk ik daar al weer zo'n 3 jaar mee en dat is erg leuk.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik zelf bij verschillende leraren en leraressen op de Volksuniversiteit lessen gevolgd, waardoor ik een ruim beeld heb gekregen van wat ik eigenlijk het leukste vind.

Na de landschappen, bloemen, dieren en alles wat figuratief is, geruime tijd te hebben uitgeprobeerd, ben ik overgestapt naar experimenteel schilderen. Daarbij maak ik gebruik van allerhande verschillende materialen, van koffiepoeder, zand, theebladeren, en mooie platen / foto's uit tijdschriften, enz. die ik in de verf verwerk.

Het leuke is dat je erg vrij kan werken, je door kleuren en of afbeeldingen kunt laten leiden, dingen weg kunt schilderen, of juist uit kunt werken.

Nog steeds zijn dieren en ogen schilderen voor mij een uitdaging, zal dat dus ook nog regelmatig blijven doen.